Trainer Ramon Lacroix

Mijn achtergrond

Ik tennis vanaf mijn achtste levensjaar en voetbal vanaf mijn zevende levensjaar. Beide sporten zijn de rode draad in mijn leven. Ik kan wel stellen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Op jonge leeftijd werd er door mijn tennistrainers verteld aan mijn ouders dat ik talent had. Daar hebben mijn ouders dan ook zeker iets meegedaan. Op 11-jarige leeftijd ging ik trainen op de Tennis Academy Henk van Hulst. Dit heb ik gedurende mijn middelbare schooltijd gecombineerd met het trainen op de Tennis Academy. In de leeftijdscategorie t/m 12 jaar en t/m 16 jaar heb ik de Nederlandse titel behaald. Een carrière als proftennisser had ik dan ook voor ogen. Helaas is dit door een vervelende knieblessure niet gelukt.

Toen kwam mijn andere passie ‘voetbal’ weer om de hoek kijken. Dit ging gelukkig wel met mijn knie. Met als gevolg dat ik 4 jaar betaald voetbal heb gespeeld bij MVV in Maastricht. Nadat mijn contract werd beëindigd, heb ik ervoor gekozen om het tennisvak in te gaan. Mijn ervaring in de tennis- en voetbalwereld breng ik nu over op de mensen aan wie ik training geef. Passie en plezier, dat zijn de twee kenmerken die ik belangrijk vind tijdens mijn lesgeven.

Mijn visie

Tennis is mijn passie. Ik ben gedreven en mijn tennistrainingen zijn dynamisch en doelgericht. Gezien mijn ervaring (17 jaar) ben ik breed inzetbaar. Van jong tot oud, prestatief of recreatief, iedereen komt aan zijn trekken in de training. Ik vind het belangrijk jonge jeugdspelers een goede basis te geven en leid ze allround op. Bij oudere jeugdspelers en senioren werk ik meer in de breedte, waarbij o.a. de ontwikkeling van techniek, tactiek en mentale vaardigheden belangrijke onderdelen blijven. Plezier in het spel, weerbaarheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid zijn zaken die ik belangrijk vind en als tennistrainer probeer door te geven aan mijn spelers. Als tennistrainer bied ik spelers de mogelijkheid het optimale uit zichzelf te halen. Daarom is het belangrijk dat ik mijzelf als trainer blijf ontwikkelen.

Ik kijk ernaar uit om vanaf april 2018 les te gaan geven bij TPV de Dassenburcht. Dit zal ik samen met mijn collega Arnold Santegoeds gaan doen. 

Graag tot ziens op de tennisbaan!

Contactgegevens Ramon Lacroix:

E-mail: [email protected]

Mobiel: 06-14496653

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 45 405 1867

Tennis- en PadelVereniging (TPV) De Dassenburcht

BEZOEKADRES: SPORTPARKLAAN 2B, 6336 AB HULSBERG
POSTADRES: J.F. KENNEDYLAAN 147, 6419 XZ HEERLEN